Vrouwenkoor Sirenen

Koorinformatie
Het koor bestaat uit 30 vrouwen; sopranen, mezzosopranen en alten, en staat per 1 juni 2017 onder de enthousiaste muzikale leiding van  Petra Souwerbren.
De repetities zijn elke donderdagavond van 20.15 - 22.15 uur in Kindcentrum Het IJzeren kind, Vincent van Goghlaan 28, 5246 GB Rosmalen (Hintham).
Wij treden een aantal keren per jaar op, alleen of samen met een ander koor, zie programma

Het repertoire, wereldmuziek, is heel afwisselend maar niet te moeilijk, zodat alles uit het hoofd gezongen kan worden. Voor nieuwe leden is zangervaring en noten kunnen lezen altijd een pluspunt maar niet noodzakelijk.
Belangstellenden kunnen een kijkje nemen tijdens onze repetitie. Wij hanteren een wachtlijst om het ledenaantal niet boven de 30 te laten komen. Voor meer informatie of om een afspraak te maken, ga naar Contact

Joke Nijenhuis, voorzitter
Sandra Japenga, secretaris
Meggy van Kruijsdijk, penningmeester
Annemarie Hageman, bestuurslid

Ontstaan van het koor
In 1986 richtten drie vriendinnen, waaronder Annelies van der Zanden, het strijdliederenkoor Pardon op, met Carla Rauh als dirigent. Vanaf 1991 zijn er verschillende dirigenten geweest, waarbij ook het repertoire veranderde.

Medio 1998 is het koor overgegaan van gemengd koor naar vrouwenkoor, omdat het aantal mannen in de loop van de tijd beneden de kritische massa daalde.

Sirenen
Met de komst van Ingrid van Rooij als muzikaal leider, in 1999, kreeg het koor een nieuwe impuls en werd het repertoire gekozen uit wereldmuziek.

Ook werd de nieuwe toepasselijke naam Sirenen gekozen; zij zingen verleidelijk mooi, in geval van nood heel hard, en laten mannen in de golven verdwijnen...
Ingrid heeft Sirenen muzikaal begeleid van januari 1999 t/m mei 2017.
`