Vrouwenkoor Sirenen
Vrouwenkoor Sirenen zoekt steeds nieuwe uitdagingen in haar eigen uitvoeringen en treedt ook graag op met andere koren of performers; om zichzelf en het publiek steeds weer te verrassen.


Programma

Laatste update
20 januari 2020
2019


22 december
Kerstmatinee
Op zondagmiddag 22 december verzorgden wij m.m.v. pianist Cor Bezemer een kerstmatinee.
We brachten kerstliederen en sfeervolle wereldliederen ten gehore in de Annenborch in Rosmalen.

Klik hier voor de flyer
3 november
Zing de wereld rond

Op zondagmiddag 3 november, in de Biechten in Rosmalen, gaven wij m.m.v. pianist Cor Bezemer dit concert met volop nieuw repertoire.

We zingen de wereld rond! Zo startten we in Lapland en gingen via Rusland naar Georgië. Even een uitstapje naar Argentinië en weer terug naar Europa om uiteindelijk in Zuid Afrika te eindigen.


2018


30 september
Koningszangfestival
Op 30 september hebben wij deelgenomen aan het Koningszangfestival.

Dit festival is onderdeel van de Community Dag van het Koning Willem 1 College. We hebben niet de eerste prijs gewonnen, maar wel een goed juryrapport gekregen en bovenal heerlijk gezongen!


27 mei
Concert Tussen Hemel en Aarde
Ons eerste eigen concert onder leiding van onze nieuwe dirigent Petra!

We hebben heerlijk gezongen in de Kapel van Coudewater te Rosmalen. Volop nieuw repertoire, waaronder liederen over de aarde, het leven en de liefde. Met instrumentale begeleiding van pianist Cor Bezemer.2017


21 december
Op deze avond hebben we een mooi kerstconcert gehouden in de tuin van verpleeghuis Van Neynsel Eemwijk in Den Bosch.
De tuin was omgetoverd tot een sfeervolle kersttuin. Vuurkorven, warme dekentjes, chocolademelk met slagroom, glühwein en heerlijke kersthapjes. We hebben heerlijk gezongen.


16 december
Op Locatie
Deze zaterdag hebben wij gezongen op de Kerstmarkt van Zorgboerderij "De Locatie" te Vlijmen, een benefiet evenement ten bate van het opknappen van het buitenspeelterrein.
Tevens was de Kerstmarkt bedoeld om publiek meer bekendheid te geven over de activiteiten van de Zorgboerderij. Naast de Kerstmarkt waren er o.a. creatieve workshops, een smederij (met workshop), pannenkoeken maken, een levende Kerststal, ponyrijden, een loterij en samen eten. De activiteiten vonden plaats in De Keet, een circustent en buiten.


20 mei
Afscheid in Blankenheim
We zijn met z'n allen een weekend naar het stadje Blankenheim in de Eifel gegaan, om afscheid te nemen van Ingrid en Marjan.

Dirigent Ingrid van Rooij heeft Sirenen sinds 1999 geleid. Een gedreven, enthousiaste vakvrouw die gedurende die 18 jaar het beste uit de koorleden wist te halen. Marjan Kemps was 12 jaar onze toegewijde voorzitter van bestuur.
Daar hebben we ons laatste concert onder leiding van Ingrid gegeven.

Het was een gezellig weekend en met z'n allen rond het kampvuur hebben we alle inzet van Ingrid en Marjan, en alle moois wat we samen beleefd hebben weer opgehaald.2016


24 december
Kerstnachtdienst in de Grote Kerk
Op kerstavond tijdens de nachtdienst in de Grote Kerk o.l.v. emeritus dominee Peter van Helden van de Protestantse Gemeente 's-Hertogenbosch hebben we ons internationale kerstrepertoire ten gehore gebracht. Het was een mooie dienst.
17 december

Midwintertocht in Bokhoven
Dit jaar namen we ook weer deel aan deze gezellige en sfeervolle manifestatie in het centrum van Bokhoven. Wij hebben genoten, en het publiek ook!13 novemberWaterzang
Waterzang

We hebben ons 30-jarig bestaan gevierd met een prachtig concert bij de IJzeren Man in Vught.

Met veel nieuw repertoire, waaronder liederen over water, zee, varen, het leven. Instrumentale begeleiding met harp, piano en accordeon. Het was een zeer geslaagde middag! Zie affiche.17 juli
Kruidenrijk
Tijdens de Open Dag van het Kruidenrijk te Haaren, hadden we het niet beter kunnen treffen: In het zonnetje en een leuk publiek, dan komt de muziek vanzelf!19 maart
Internationale Dag tegen Racisme
Ter ondersteuning van deze dag (21 maart) werden op zaterdag 19 maart op en rond het Kerkplein in Den Bosch allerlei verrassende activiteiten georganiseerd, waar het publiek aan kon deelnemen. Zie programma

Zo was er een Tapijt voor Vrede en Gelijkwaardigheid in de vorm van een hart, bedacht door Marianne v. Heeswijk, gelegd door het publiek en mensen van allerlei nationaliteiten. En tot slot Meet en Greet met zang van de Sirenen. Ondanks het koude weer was de sfeer hartverwarmend!
2015

17 december
KERST IN DE TALING
Op deze donderdagavond hebben we weer een mooi kerstconcert gehouden in verpleeg- en verzorghuis De Taling, met bekende liederen en nieuw repertoire. We hebben gezongen voor bewoners en hun familie, en zo nu en dan zongen zij ook lekker mee!12 juli
Zomerconcert La Corbeille en Sirenen
Het gezamenlijke concert in de Grote Kerk in Vlijmen was een groot succes! Prachtige muziek door La Corbeille van vroeger en nu, en indrukwekkende wereldmuziek door Vrouwenkoor Sirenen.

Ook de afwisseling in optredens en de variatie in opstellingen zorgden voor een levendige muzikale middag. Het publiek heeft genoten!

foto: Ad v Kessel18, 19 en 20 juni
ENTER CTRL tijdens Bosch Parade

Vrouwenkoor Sirenen deed tijdens de Bosch Parade mee met het project ENTER CTRL:
Een mini-opera van Dyane Donck voor percussie, vrouwenkoor en scanderende voetbalsupporters.

Het publiek aan de waterkant van de Dommel reageerde enthousiast op dit contrastrijke stuk.

foto Theo Huijgens2014

21 december
Kerstconcert in Kasteel Heeswijk
Het is eigenlijk al een mooie traditie geworden: Op zondagmiddag, tijdens de Open Dag van Kasteel Heeswijk gaf Vrouwenkoor Sirenen 2 concerten in deze sfeervolle omgeving.


11 december
Kerstoptreden in de Hooghe Clock
De Sirenen presenteerden hun nieuwste kerstrepertoire....
En de bewoners zongen enthousiast mee op deze bijzonder gezellige avond!


20 november
Speciaal concert in Sint Jozefoord
De bewoonsters van dit verzorgingstehuis zijn voornamelijk gepensioneerde zusters die in de missie gewerkt hebben: Afrika, Indonesië en Brazilië.Met hun ervaring en ons repertoire werd het een bijzondere avond. Tevreden gezichten en lovende reacties, we hebben er met groot plezier gezongen!


22 mei
WAK
In de Week van de Amateurkunst staan passie en plezier centraal.
Dat is de Sirenen op het lijf geschreven!

Op donderdag traden wij op bij het Open Podium in De Muzerije, met veel nieuwe nummers en veel waardering van het publiek !


11 april
Wijktheater Brede Bossche School
Dit jaar vond weer een feestelijk wijktheater plaats in de Brede Bossche School in Kruiskamp


En Vrouwenkoor Sirenen nam hier weer vol plezier deel aan, met nieuw repertoire!2013

19 december
Samenzang in de Grevelingen
Volgens een jarenlange traditie verzorgden de Sirenen weer een Kerstconcert in De Grevelingen.

De Sirenen brachten kerstliederen uit alle werelddelen ten gehore en zongen bekende Nederlandse liedjes samen met de bewoners, familieleden en verzorgers. Iedereen zat weer volop te genieten!!


14 december
Kerst in de Bieb


Tijdens de 'Zelfgemaakte' markt in de ontmoetingsruimte van de Bieb zorgen de Sirenen voor extra kerstsfeer. Het was een zeer geslaagd optreden!29 september
A Capella
Dat is precies waar de Sirenen van houden! Tijdens het korenfestival Den Bosch Goes A Cappella in Perron 3, Rosmalen, trad Vrouwenkoor Sirenen twee keer op en liet zich van haar beste kant horen!
Meer info over dit korenevenement vind je op www.denboschgoesacapella.nl


9 juni
Sirenen in de Buurt
Vrouwenkoor Sirenen heeft met veel plezier deelgenomen aan de Dag van de Oosterplas, door haar mooiste nummers ten gehore te brengen. Deze dag werd georganiseerd door Buurten in Beweging.


20 april
Sirenen in het Autotron
In verband met het 125 jarig bestaan organiseerde de KBZON (Koninklijke bond van zang- en oratoriumverenigingen in Nederland) een jubileumdag in het Autotron in Rosmalen.

Het was een groot evenement: Zeventig (!) verschillende koren traden op 5 verschillende podia op. Ons optreden was een groot succes. We sprongen er met onze uitstraling, podiumpresentatie en kleding echt uit!


2012

24 december
Kerstavond in de Grote Kerk
Kerstmis 2012 was heel sfeervol:
Tijdens de Kerstnachtdienst van de Protestantse gemeente heeft Vrouwenkoor Sirenen 'stemmig' en internationaal kerstrepertoire ten gehore gebracht.


13 december
Kerstconcert in De Grevelingen
Het is inmiddels al een traditie geworden: Op donderdagavond hebben we kerstliederen voor, en samen met, de bewoners van zorgcentrum De Grevelingen en hun familie gezongen. Het was een hele geslaagde avond!


27 oktober
Koren op de Rosmolen
Het Rosmalens mannenkoor organiseerde in Perron 3 in Rosmalen weer dit bijzondere festival van muzikale ontmoetingen.Zie de flyer voor algemene informatie.

De zes deelnemende koren waren:
- Gemengd koor De Roostenzangers o.l.v. Jos Thomassen
  uit Eindhoven
- Popkoor Tune o.l.v. Fred van de Grint uit Rosmalen
- Laeti Cantando o.l.v. Henk van der Sanden uit Berlicum
- Zangvereniging Vught Vocaal o.l.v. Cora van Rijn
- Rosmalens Mannenkoor o.l.v. Fred van de Grint
- En Vrouwenkoor Sirenen o.l.v. Ingrid van Rooij uit 's-Hertogenbosch

De Sirenen brachten naast favoriete bekende nummers ook mooi nieuw repertoire ten gehore, zoals het Italiaanse danslied 'Casetta mia'.


8 juni
Geslaagd Podium Global Music I
Tijdens de Week van de Amateurkunst werd het eerste Global Music Podium georganiseerd in De Muzerije in Den Bosch.

Het was een kleurrijke avond met optredens van de multiculturele zanggroep Prisiri, de Poolse zangeres Monika Murawska, de Antilliaanse gitarist/zanger Sydney Carolie, Turkse sazleerlingen van Dilaver Göktas, een percussieband o.l.v. Kenrick Gunther en natuurlijk Wereldmuziekkoor Sirenen.

Op de foto hieronder maken we gebruik van de mooie hoogte in het Atrium in De Muzerije; we zetten als Sirenen het Surinaamse lied 'Lolo mi boto' in, dat daarna werd overgenomen door zanggroep Prisiri die beneden stond.

Als uitsmijter van de avond speelde de Latin Band Chanza; swingende muziek, waarbij de voetjes van de grond gingen...!